Gamla Albert och Herbert-sängar
Gamla Albert och Herbert-sängar

När vi inreder hemmet är oftast sängen den enskilda möbel vi lägger mest pengar och åtanke på. Den är utan tvekan den viktigaste punkten i sovrummet och det är av högsta vikt att den inte bara är bekväm och praktisk, utan också snygg. Men inte alla av oss vill köpa våra sängar på Ikea. Det finns vissa av oss som ser en stark charm och personlighet hos äldre möbler som inte har massproducerats eller tagits fram av en designer för att passa så många som möjligt. Retrosängar är ofta unika men kan ibland vara svåra att få tag på. Att hitta den perfekta retrosängen kan kräva enormt letande på olika auktioner eller blocket, vilket är tidskrävande och ibland dyrare än man förväntat sig. Men för att hitta något gammaldags och individuellt behöver man inte nödvändigtvis köpa något gammalt! Sängar nöts trots allt ned med tiden och av hygienskäl kan man föredra nyproducerat. Då slipper man tänka på att behöva snygga upp träet och städa varenda liten vrå av sängen. En snygg gammaldags säng som påminner om svenskt 50-tal är http://www.xn--barnsngar-z2a.se/butik/vaningssang-rolle-forv-2-madrasser-fri-frakt/, som kommer i en härlig retro färg och klassiskt stuk som man inte hittar hos många andra sängar. Den är tillverkad i furu, precis som så många sängar var förr i tiden, men kommer med smart förvaring vilket gamla sängar sällan har. Om man har flera barn som alltid drömt om en våningssäng är http://www.xn--barnsngar-z2a.se/butik/vaningssang-domi-ii-forv-2-madrasser-fri-frakt/ en tidlös klassiker! Den ser exakt ut som en sådan våningssäng vi själva sov i som små, fast den är lite smartare med förvaringslådor försedda med hjul.

 

Vissa av oss kan ömt minnas tillbaka till besök hos mor- eller farföräldrarna som liten. De hade ofta uråldriga gästsängar, ibland var det ens egens förälders gamla barndomssänger som de behållt. Den generationen slängde verkligen aldrig något som fortfarande kunde användas! Sängar på den tiden tillverkades dessutom för att hålla i evigheter- men det betyder inte att det inte finns nytillverkade sängar som är gjorda i samma stuk. http://www.xn--barnsngar-z2a.se/butik/vaningssang-sally-3-sangar-forv-2-madrasser-fri-frakt/ är en vacker och bohemisk våningssäng i furu som har en “gömd” tredje säng som går att fälla ut! Sängen påminner exakt om den sorts säng vår egen pappa och hans bröder sov i som ung och som vi sen sov i när vi kom på besök hos farfar, med deras gamla barnrum välbevarat som en tidskapsel in till 70-talet, komplett med kartonger fyllda av Lucky Luke-serietidningar och affischer av rallybilar.

 

Kom ihåg att det aldrig underskatta hur viktig en säng man är nöjd med är för inte bara din inredning, utan för ditt eget väldmående- En estetisk säng ska inte bara vara snygg, utan också komfortabel- din rygg kommer tacka dig om du håller detta i åtanke när du köper säng!